فراخوان دومین دوره برگزاری رقابت کنز
دومین دوره برگزاری رقابت کنز -یکی از جوایز بنیاد مصطفی در حوزه علم، فناوری و نوآوری-به منظور دعوت از نخبگان و مسلمانان منتشر شد.
جایزه مصطفی: در راستای تجلیل از دانشمندان برجسته و زمینهسازی برای همکاری و توسعه علمی در جهان، جایزه مصطفی(ص) به عنوان یکی از نمادهای شایستگی و برتری علمی درسطح اسلام جهان در سال 1391 توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی ذیل پارک فناوری پردیس معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تصویب شد. این جایزه که به صورت دوسالانه برگزار میگردد به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اسلام در چهارحوزه علم وفناوری نانو، علم وفناوری زیستی و پزشکی، علم و فناوری اطلاعات وارتباطات و کلیه زمینههای علم و فناوری اعطا میشود. بنیاد جایزه مصطفی از سال 1397 در قالب سازمان مردم نهاد فعالیت می نماید و در جهت اعتبار بخشی به خود رویدادهای جانبی نظیر تبادل علم و فناوری[1] ، آشنایی صنایع با دستاوردهای دانشمندان[2] و مسابقه نور را نیز اجرا می نماید.
جایزه کنز: کنز رقابت علمیبا هدف اعتبار بخشی به جایزه مصطفی و همچنین ظرفیت سازی و شبکه سازی در بین دانشجویان، محققان و دانشمندان مسلمان است که در سال 1397 ایجاد شده است. در قالب این جایزه دانشجویان و محققان زیر 45 سال در جوامع علمیکشورهای اسلامی و یا مسلمانان در سایر کشورها میتوانند ایدههای خود در پنج حوزه سلامت و فناوریهای پزشکی، فناوری اطلاعات و ارتباطات، انرژی، آب و محیط زیست، اقتصاد، بانکداری و تأمین مالی، و حمل و نقل جهت حل مشکلات کشورهای اسلامی ارائه نمایند.
در واقع رویکرد این جایزه یافتن چالش در جوامع مسلمان و ارائه راهکار برای حل آنها در حوزههای ذکر شده است.
در اولین نوبت جایزه کنز در آبان 1397 با شرکت 1000 نفر از 15 کشور به ارائه ایدههای خود در مورد چالش های جهان اسلام پرداختند. از میان این تعدا 600 ایده به مرحله داوری رسیده اند و سپس در پنج حوزه نفرات برتر از کشورهای مختلف معرفی گردیدند. برندگان ضمن دریافت لوح تقدیرنشان بنیاد مصطفی هدایایی نظیر 30 گرم شمش طلا، 2000 دلار کمک هزینه تحصیلی و هزینه رایگان سفر و اقامت در کشورمان در طول دوره اعطای جایزه دریافت می نمایند.
[1] Science and Technology Exchange
[2] Exposure of Industries to Scientists' Achievement (EISA)